17/05/2009

Sekspretpark

Toevallig kwam ik op het volgend bericht uit op de site van Het Laatste Nieuws:

Love Land: een pretpark over seks.

In de Chinese stad Chongqing zal in oktober een themapark over seks de deuren openen. In het park zullen beelden van naakte mensen te zien zijn, net als afbeeldingen van genitaliën. Ook zullen workshops over seks gegeven worden.

Taboe
Het park gaat Love Land heten en is volgens de oprichter bedoeld om seksuele voorlichting te geven. "Seks is een taboe in China, maar mensen hebben echt meer informatie over het onderwerp nodig", aldus manager Lu Xiaoqing. Volgens Lu kunnen bezoekers leren hoe je condooms moet gebruiken en hoe je veilig kunt vrijen.

Aids
In China wordt weinig in het openbaar over seks gepraat. Pas sinds kort erkent het land dat een enorme hoeveelheid mensen besmet is met hiv, een seksueel overdraagbaar virus. Langzaam komt de voorlichting over de ziekte op gang, maar veel hiv- en aidspatiënten leven nog in een maatschappelijk isolement vanwege hun besmetting.

Veel mensen zijn dan ook tegen de komst van het park. "Deze vulgaire installaties maken mensen ziek", aldus iemand op internet. (anp/mvl)

Bron: Het Laatste Nieuws. (Als je op de link klikt, krijg je het artikel op de site van HLN te zien, met enkele foto's.)

Ik ben net niet geobsedeerd door seks, maar dit lijkt me toch niet echt een leuk uitje. Er mag gerust gepraat, geschreven, gelezen worden over seks, maar eigenlijk moet je het vooral doen.

20:49 Gepost door Corvus in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: seks, pretpark, china

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.