04/12/2013

De Franse prostitutiewet ...

De Franse Kamer heeft het wetsvoorstel goedgekeurd dat klanten van prostituees een boete oplegt van 1.500 euro. De wet is controversieel en verdeelt de Fransen. 268 parlementsleden stemden voor, 138 tegen.

In het wetsvoorstel staan ook maatregelen om prostituees die het vak achter zich willen laten, te ondersteunen. Daarvoor zou de Franse regering 20 miljoen euro per jaar uittrekken.

Het idee van een boete voor klanten van prostituees is niet nieuw. In Zweden is het al ingevoerd in 1999. Daar daalde de straatprostitutie met de helft in 10 jaar tijd. Het Franse wetsvoorstel moet nu wel nog naar de Senaat.


Bron: deredactie.be

 

Ik ben nog nooit naar de hoeren geweest, maar ik heb er geen principiële bezwaren tegen. En vermits ik het heel moeilijk heb (om niet te zeggen dat het voor mij nagenoeg onmogelijk is) om op de gewone manier aan seks te geraken, is het een "troostende gedachte" dat ik er eventueel altijd nog voor kan betalen. Dat pakken ze de Fransen nu al af (in Zweden was het al verboden) en ik vrees dat het er hier ook van gaat komen. Heel jammer!

Begrijp me niet verkeerd, ik besef heel goed dat er mistoestanden zijn in de wereld van de betaalde seks. Ik vind het evenmin een ideale oplossing (anders had ik het al lang gedaan), omdat ik me om te genieten van seks op mijn gemak moet voelen en ik vrees ervoor dat het bij een prostituee toch wat moeilijker zou zijn.

Commentaren

dit is het eerste bericht dat ik lees op je blog, dus ik heb nog geen achtergrond. Ik zal naar je vorige posts moeten kijken, maar waarom is het voor jou 'moeilijk' dan een ander?
Ik heb niets tegen prostituees, absoluut niet zelfs, maar toen ik hoorde dat een ex-lief van me dit had gedaan voor hij mij kende, gaf het me toch een wrang gevoel.

Gepost door: Miss MM | 28/05/2014

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat ik dat wrang gevoel wel begrijp. Anderzijds, of hij nu een of meer "gewone" 'one night stands' gehad heeft of eens een of meer keer betaald heeft voor seks, maakt dat zoveel verschil?

Gepost door: Corvus | 28/05/2014

Ik ben intussen al iets verder gaan kijken. Denk je dat het echt te maken heeft met het gebrek aan je sociale vaardigheden of is dat gebrek nu net iets om achter te verschuilen, bij het mogelijk ontmoeten van vrouwen?

Gepost door: Miss MM | 28/05/2014

Reageren op dit commentaar

Ik denk toch dat het vooral mijn gebrek aan sociale vaardigheden is.

Gepost door: Corvus | 28/05/2014

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.