04/12/2013

De Franse prostitutiewet ...

De Franse Kamer heeft het wetsvoorstel goedgekeurd dat klanten van prostituees een boete oplegt van 1.500 euro. De wet is controversieel en verdeelt de Fransen. 268 parlementsleden stemden voor, 138 tegen.

In het wetsvoorstel staan ook maatregelen om prostituees die het vak achter zich willen laten, te ondersteunen. Daarvoor zou de Franse regering 20 miljoen euro per jaar uittrekken.

Het idee van een boete voor klanten van prostituees is niet nieuw. In Zweden is het al ingevoerd in 1999. Daar daalde de straatprostitutie met de helft in 10 jaar tijd. Het Franse wetsvoorstel moet nu wel nog naar de Senaat.


Bron: deredactie.be

 

Ik ben nog nooit naar de hoeren geweest, maar ik heb er geen principiële bezwaren tegen. En vermits ik het heel moeilijk heb (om niet te zeggen dat het voor mij nagenoeg onmogelijk is) om op de gewone manier aan seks te geraken, is het een "troostende gedachte" dat ik er eventueel altijd nog voor kan betalen. Dat pakken ze de Fransen nu al af (in Zweden was het al verboden) en ik vrees dat het er hier ook van gaat komen. Heel jammer!

Begrijp me niet verkeerd, ik besef heel goed dat er mistoestanden zijn in de wereld van de betaalde seks. Ik vind het evenmin een ideale oplossing (anders had ik het al lang gedaan), omdat ik me om te genieten van seks op mijn gemak moet voelen en ik vrees ervoor dat het bij een prostituee toch wat moeilijker zou zijn.